Стало відомо, що в українських аптеках виник дефіцит ліків для онкохворих, проте приводів для переживання немає. Незабаром ситуація стабілізується.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Справа в тому, що зараз величезна кількість препаратів для лікування онкології просто відсутня в аптеках та лікарнях країни, і це величезна проблема, оскільки вони потрібні людям із таким страшним діагнозом регулярно.

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що проблема є дійсною, але вона вирішиться повністю вже до кінця січня. Дефіцит виник через великі проблеми з моніторингом наявності препаратів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Неправильно подали статистику про наявність препаратів, нові закупівлі ще не прибули. Тому і виник дефіцит лікарських засобів", - заявив міністр.

Аптека, фото: ukrinform
Аптека, фото: ukrinform

Вже до кінця поточного місяця більшість проблем буде закрито у цій сфері, а всіх тяжко хворих пацієнтів, яким вкрай не вистачає, одразу спрямовують на лікування до іншої країни.

“На сайті МОЗ є форма заявки на медичну евакуацію. Через наш хаб у польському Жешуві ми направляємо пацієнтів у клініки Європи, де вони лікуються безкоштовно”, — наголосив Віктор Ляшко.

Сподіваємося, що найближчим часом проблема справді буде вирішена, і люди не відчуватимуть жодного дискомфорту через це.

Лікарня, фото: щотижневик Аптека
Лікарня, фото: щотижневик Аптека

Нагадаємо, що доставка газу: скільки українцям у 2023 році доведеться віддати за блакитне паливо, схема розрахунку

Раніше повідомлялося, що посвідка на проживання за кордоном: чи мають такі чоловіки право перетинати кордон України

Також більше ніякого відпочинку? Пива суттєво поменшало, галузь просіла майже на третину