Програма "Доступні ліки" в Україні існує з 2017 року. Щоразу кількість препаратів в межах програми змінюється. Цього року додали препарати, що лікують хронічні захворювання легень.

В МОЗ пояснюють, що серед захворювань респіраторної системи, хронічні обструктивні захворювання легень є найчастішою причиною того, що людина може стати інвалідом, або померти.

Кордон. Фото: Youtube
Кордон. Фото: Youtube

Щоб отримати безоплатні ліки у разі хронічних захворювань легень необхідно здійснити декілька кроків.

Спочатку записатися на прийом до сімейного лікаря

Можна піти до сімейного лікаря чи терапевта у найближчому медичному закладі, який має договір з НСЗУ (для внутрішньо переміщених осіб декларація не обов’язкова).

Лікар має виписати рецепт на "доступні ліки". На час воєнного стану лікар може виписати як електронний рецепт, так і паперовий. Паперовий рецепт лікар випише, якщо в медзакладі немає світла або доступу до Електронної системи охорони здоров’я.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Знайти аптеку, яка працює в програмі "Доступні ліки"

Звернутися з рецептом до будь-якої аптеки, яка відпускає препарати за програмою «Доступні ліки» за договором з НСЗУ, та отримати їх.

Кордон. Фото: Youtube
Кордон. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, як українцям знайти аптеки з безкоштовними ліками: декілька доступних способів.

Як повідомляв "Знай.ua" що треба їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало в радість.

Також "Знай.ua" інформував, кошти зайдуть за три дні: Пенсійний фонд в стиснуті терміни буде виплачувати лікарняні