В Україні вперше оштрафували за використання генератора. "Щасливчика" покарали на 17 тисяч гривень.

Помічник нардепа Дмитро Осовський під час відключення світла надав доступ до свого копіцентру, який працював на генераторі. Люди платили гроші за послуги у коворкінгу. Суд виписав йому штраф у розмірі 17 тисяч гривень за незаконний продаж електроенергії.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

Незважаючи на те, що ліцензія для генератора потужністю до 5 МВт не потрібна, його все ж таки покарали. Звичайно, таке рішення обурило Осовського.

"Мене таки оштрафували на 17 000 грн. Іменем України. Дякую. Ціню. Суддя навіть слухати не хотів. Що б я не казав... Мені ставлять у провину статтю 164 (ведення підприємницької діяльності без реєстрації, ліцензії або під час, коли ліцензія закінчилася)", - написав він у Facebook.

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев підтвердив те, що бізнес при генерації до 5 МВт електроенергії може працювати без ліцензії, але правоохоронці вирішили, що українець за фактом торгував ресурсом.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пост Осовського у Facebook
Пост Осовського у Facebook

Раніше ми писали про те, що за доставку газу платити чи ні? Українцям пояснили, хто має право забути про додаткові квитанції

Як повідомляв Знай.ua, залишили без кредитного ліміту та особистих коштів: українець розповів про подвійний "сюрприз" від ПриватБанку.

Також портал Знай.ua писав, що з вас – реєстрація, з них – субсидія: як безробітним українцям отримати допомогу на сплату комуналки