Українські виробники досі тримали високі ціни на цибулю, але 18 січня змушені їх знизити.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. На минулому тижні більшість гуртових компаній купували цибулю у виробників мінімальними обсягами, через зависокі ціни. В результаті виробники цибулі знизили ціни на свою продукцію до 23-26 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше. Тож якщо наразі ціна на цибулю в супермаркетах ще зростає, то днями вона може скотитися.

Цибуля, фото naturae
Цибуля, фото naturae

На ціну впливає також якість

Якість цибулі також знижується, через перебої з електрикою та не відповідні умови зберігання.

Виробники зазначають, що якість продукту знижується. Для більшості виробників зниження ціни та можливість швидше продати цибулю стало єдиним правильним рішенням. Адже знизиться потреба у зберіганні та витратах на електроенергію.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

За словами аналітиків, саме через зберігання продуктів виробники тримають високі ціни на продукцію. Попри те, що ціна на популярний "сльозогінний" продукт знизилася, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року цибуля продається в 2,6 раза дорожче.

На порталі Мінфін серед пропозицій ріпчастої цибулі зниження цін не відчувається, наразі у порівнянні з минулим місяцем, цибуля подорожчала. В середньому, якщо минулого місяця за ріпчасту просили 32,64 грн за кіло, то станом на 18 січня ціна в середньому серед супермаркетів Ашан, Мегамаркет, Новус, Варус складає 35,57 грн за кілограм.

Ціна на цибулю. Фото: Мінфін
Ціна на цибулю. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що переходимо на каші: рис і гречка стали доступніші для українців.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям підрахували новий індекс борщу: як за 11 місяців війни змінилася ціна національної страви.

акож "Знай.ua" інформував, коли споживання води може бути небезпечним: ви можете й не підозрювати цього.