На тлі подорожчання овочів та фруктів, постає питання, що подати до столу, у супермаркетах пропонують дешеві ціни на гречку та рис довгий пропарений.

Оновлені цінники публікує моніторинговий сайт Мінфін. Схоже, що українцям доведеться замість м'яса, овочів та фруктів задовільнятися кашами, ціни на які поступово слабнуть.

Гречка. Фото: скриншот з відео
Гречка. Фото: скриншот з відео

За даними сайту, в популярних супермаркетах України в середньому гречку продають за 68,73 грн за кілограм. Найдешевше крупу пропонує купити Ашан, де вона коштує 56,40 грн, а також Метро - 59,90 грн. Найдорожча пропозиція у Варусі - 89,90 грн.

Ціна на гречку. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на гречку. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Не менш улюблена крупа рис, а саме рис довгий пропарений також демонструє зниження в ціні. Минулого місяця за кілограм просили 72,49 грн, тепер ціна впала майже на гривню. За кілограм такого рису середній цінник складає 71,47 грн.

Ціна на рис. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на рис. Фото: скриншот Мінфін

Крупа, рис: фото recetin
Крупа, рис: фото recetin

Подешевшало також пшоно. Українці хоч і не надто шанують цю крупу, та все ж з полиць супермаркетів вона не зникає. Минулого місяця за кілограм пшона просили 30,40 грн, тепер ціна коливається на рівні 27,85 грн.

Нагадаємо, ми писали, що морква, часник та буряк подорожчали: скільки треба заплатити за популярні овочі.

Як повідомляв "Знай.ua" українським сім'ям виплатять по 2100 грн, але пощастить не всім: хто може розраховувати на гроші.

Також "Знай.ua" інформував, голод та холод скасовується? Киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти.