Для наших читачів, які уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є дуже важливі новини просто з полиць магазинів.

Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів поділилися новими цінами на хліб, цукор та молоко. Тепер можна сформувати цільну картину щодо цін на другу половину січня 2023 року.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua
Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Вартість цукру

За місяць вартість кілограма цукру трохи знизилася – із 34,19 грн. до 33,77 грн. При цьому варто зазначити, що дешевшати солодкий продукт почав із жовтня. Тоді середня ціна за кілограм цукру становила 34,61 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Вартість хліба

Пшеничний хліб у середньому за супермаркетами можна придбати за ціною 32,08 грн. за батон вагою 650 грам. За місяць вартість залишилася незмінною. А ось нарізний хліб пшеничний вагою 600 грам став дорожчим – ціна зросла з 31,69 грн. у грудні до 33,39 грн. у січні.

Ціни на хліб, скріншот: Minfin
Ціни на хліб, скріншот: Minfin

Ціни на молоко

А ось молочні продукти демонструють дуже слабку динаміку щодо підвищення та зниження цін. Продукт жирністю 2,6% за місяць додав у ціні – з 36,74 грн. до 39,59 грн. за 900 мл, а от молоко 1%, навпаки, подешевшало – з 38,32 грн. до 37,56 грн. за 900 мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Нагадаємо, горе запивати тепер не вийде: в Україні сильно зросла ціна на алкоголь.

Раніше повідомлялося, картопля – всьому голова: українці їдять на рік понад 100 кг картоплі. Більше – лише одна країна.

Також, в Україні очікується зростання цін на пальне на початок весни: що вплине на ситуацію.