В Україні найближчим часом може подорожчати туалетний папір. Експерти пов'язують це з тим, що в країнах ЄС вона значно зросла в ціні, а отже, така тенденція дістанеться і нас.

У Польщі, згідно з моніторингом UCE Research, цей товар злетів у вартості на 40%. А ось у Німеччині, як каже дослідження Focus Online, ціни зросли з 2,95 до 3,75 євро за упаковку з 10 рулонів. Ціни на туалетний папір також зростуть через проблеми з енергетикою та подорожчання сировини, повідомляє економіст Андрій Новак.

Туалетний папір
Туалетний папір

В Україні найдорожче коштує імпортна продукція або тришаровий папір. Наразі вона в середньому коштує від 120 до 250 грн за 8 рулонів. Двошарова - від 85 до 120 грн за 8 рулонів.

Дешевше коштуватиме папір українського виробництва. Наразі виробникам вдається утримувати ціну на старому рівні, але вже в майбутньому ситуація зміниться.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"Банальне підвищення цін у нас на ринку на все, на ту ж сировину, поки великий виробник утримує ціни на свою продукцію. Як довго він це зможе робити, важко сказати, але закони економіки нікуди не діваються і поняття собівартості продукції також. Якщо вона зростає, то виробник змушений піднімати і ціну на товар", - зазначив Новак.

Папір туалетний, фото dreamstime
Папір туалетний, фото dreamstime

Зараз виробникам дорого обходиться оплата енергоносіїв, фонд зарплат та сировина, і оскільки це формує собівартість, кінцева ціна для споживачів також зросте.

"Я думаю, що за цією товарною позицією зростання протягом року може бути на 50-60%", - спрогнозував він.

Туалетний папір, фото: gettyimages
Туалетний папір, фото: gettyimages

Нагадаємо, ціни виростуть на 25%: вартість молочної продукції сильно вдарить по кишенях

Раніше ми писали, додаткові виплати до пенсії від ПриватБанку: хто з українців може стати багатшим