Разом з багатьма іншими продуктами в Україні на полицях супермаркетів продовжують дорожчати такі популярні фрукти, як апельсини, мандарини та банани.

На порталі Мінфін опублікували актуальні ціни на фрукти, показавши, як змінилася їхня вартість за останній місяць. Відзначається, що у січні 2023 року одразу після новорічних свят середня вартість найпопулярніших фруктів знову підвищилася.

Наприклад, апельсини подорожчали з 64,06 грн/кг до 67,57 грн/кг. Зараз цінник на них стартує від 59,90 грн/кг (Ашан) та досягає 79,90 грн/кг (МегаМаркет). Водночас апельсини Туреччина знизилися у ціні з 65,54 грн/кг до 46,25 грн/кг.

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Популярні в зимовий період мандарини також подорожчали за останній місяць. Їхня вартість із 62,00 грн/кг зросла до 67,67 грн/кг. Водночас цінник на мандарини Туреччина зросла з 51,42 грн/кг до 61,70 грн/кг.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У січні підскочила й середня вартість бананів. Замість 64,00 грн/кг зараз їх можна придбати за ціною до 70,45 грн/кг. Ціна на них коливається від 69,90 грн/кг (Варус та Ашан) до 72,00 грн/кг (Метро).

Ціни на фрукти, Мінфін
Ціни на фрукти, Мінфін

Ціни на фрукти, Мінфін
Ціни на фрукти, Мінфін

Ціни на фрукти, Мінфін
Ціни на фрукти, Мінфін

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову