Для мешканців української столиці і для тих, хто планує найближчими днями навідатися до Києва, є кілька важливих новин. Справа в тому, що новорічні свята завершилися і знижок очікувати не доведеться, наступний сезон розпочнеться лише ближче до Дня Святого Валентина, а зараз життя триває, треба щось їсти. Давайте дізнаємося де, що і за скільки.

Фахівці гастрономічної сфери проаналізували ціни у київських супермаркетах "АТБ", "Сільпо", "Ашан" та в "Novus".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Щоб порівняти цінники, були обрані товари з різних категорій, такі як "фрукти", "овочі", "бакалія", "риба", "молочні продукти" та інше.

Результати моніторингу цін показали, що ряд продуктів харчування дешевший у супермаркеті Novus. Якщо кожен товар із таблиці купити по одному кілограму чи одній одиниці, потрібно заплатити 959,24 грн.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

За аналогічний продуктовий набір у супермаркеті Сільпо потрібно заплатити 966,91 грн., а Ашан – 1008,10 грн. Найдорожче, на превеликий подив, продукти з таблиці коштують у супермаркеті АТБ, де за продуктовий набір потрібно заплатити 1076,85 грн.

Ось так виглядає таблиця:

Моніторинг цін, таблиця: delo.ua
Моніторинг цін, таблиця: delo.ua

Хек вагова тушка у супермаркеті Novus коштує 138,00 грн. В Ашані хек ваговий можна придбати за 138,90 грн, а на 10 копійок дорожче у Сільпо за ціною 139,00 грн. Найдорожче хек ваговий коштує у супермаркеті АТБ – 170,99 грн.

Скумбрія слабосолона в супермаркетах Сільпо та Novus коштує за однаковою ціною – 169,00 грн. В Ашані скумбрія слабосолона продається за ціною 208,40 грн, а найдорожче в АТБ – 244,85 грн.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Четвертину курячу охолоджену можна купити в Ашан за ціною 72,50 грн/кг. Рітейлер АТБ четвертину охолоджену курячу продає за 74,69 грн/кг. У Novus та Сільпо цей товар коштує майже однаково – 74,99 грн/кг та 75,00 грн/кг відповідно.

Нагадаємо, яйця за 40 грн, а свинина – по 100? Яких цін варто чекати на українців після свят.

Раніше повідомлялося, олія по 700 гривень, а ковбаса по 500: як виживають мешканці окупованої Херсонщини усі ці місяці.

Також, продукти стануть "золотими": у НБУ попередили про можливе погіршення економічної ситуації.