В Україні зафіксували відчутне подорожчання деяких позицій на плодоовочевому ринку. Ціни підскочили після новорічних свят, але експерти не виключають, що така тенденція збережеться і в майбутньому.

Аналітики проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" провели моніторинг на плодоовочевому ринку та поділилися результатами. З початку 2023 року ціни змінилися у декількох сегментах овочів та фруктів.

Фрукти та овочі. Фото: Youtube
Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Цибуля стала найдорожчою позицією з "борщового набору" у першій половині сезону. Це сталося через зменшення імпортної пропозиції на ринку та різкого злету цін від місцевих продавців внаслідок попиту споживачів.

Моркви на ринку теж поменшало, тому обсяг, що залишився, реалізовували за завищеною ціною. За 2 тижні овоч подорожчав більш ніж на 15%. Яблука теж не відстають і швидко зростають у вартості – з початку року на 35%.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Яблука, фото: Знай.ua
Яблука, фото: Знай.ua

Анатиліки також поділились прогнозом. На їхню думку, ціни на цибулю не знижуватимуться найближчим часом, оскільки місцеві продавці не поспішають реалізовувати якісну продукцію, а надалі цінники формуватимуться із вартості імпорту. А ось морква, навпаки, не дорожчатиме, оскільки навіть за найменшого коливання на внутрішньому ринку великі постачальники запропонують свою продукцію.

Нагадаємо, українські супермаркети змінили ціни на гречку, сіль та борошно.

Раніше ми писали, киянам показали, у яких супермаркетах найнижчі ціни на важливі продукти