Наші читачі можуть пам'ятати, що нещодавно ми розповідали про штраф для пішоходів у 255 гривень за невикористання флікерів у темну пору доби біля автошляхів. А ось уже зараз народні депутати готують цілий закон, який зобов'яже всіх громадян носити світловідбиваючі елементи.

За деякий час зареєстрований в українському парламенті законопроект №8155 надійде на перше читання.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube
Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube

Давайте відразу прояснимо деякі моменти. Одяг, який не містить на собі абсолютно жодних світловідбивних деталей, вже став причиною багатьох аварій. Не завжди водії можуть розпізнати у темний час доби людський силует, а особливо якщо пішохід у чорному одязі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

А тепер уявіть, якщо це навіть не місто, де є світло із житлових будинків, а заміська траса. Висновок дуже простий, одяг зі світловідбиваючими елементами може зберегти не одне життя.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Кабінет міністрів України вже зробив крок до того, щоб зобов'язати всіх громадян носити такі елементи на одязі у темну пору доби. Проте відповідна урядова постанова, ухвалена ще у жовтні 2022 року, не може змусити людей це робити. Адже будь-яка ухвала не має сили закону і не може йти врозріз із Конституцією.

Виходить, що перш ніж виконувати ухвалу уряду, необхідно ухвалити відповідний закон, який зобов'яже всіх українців носити на собі флікери. Так, саме до такого слова треба звикнути.

Нагадаємо, доведеться заплатити 255 гривень: пішоходам нагадали про важливе правило, водії можуть не помітити.

Раніше повідомлялося, водіям нагадали, як має відбуватися перевірка на стан сп'яніння: щоб не залишитись ошуканим поліцією.

Також, у МВС попередили водіїв про нові правила реєстрації автомобілів: що зміниться з 14 грудня.