Для наших читачів, які вважають за краще пересуватися пішки своїм містом або населеним пунктом, є дуже важливі новини. Радимо уважно прочитати те, що ми вам розповімо, інакше можна буде отримати штраф і не зрозуміти за що саме у вас "забирають" гроші.

Проблема полягає в наступному, оскільки практично в кожному місті чи селищі в Україні освітлення вулиць у темний час доби, м'яко скажімо, обмежене, то водії трансферних засобів мають дуже скромну видимість і часто можуть не помітити пішоходів. Через це трапляється багато ДТП.

Про цю проблему стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

З'явилася інформація, що на Волині почали штрафувати пішоходів, які після заходу Сонця не використовують світлоповертаючі елементи, ще їх у народі називають просто – флікери.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За інформацією поліцейських, лише за одну добу було оштрафовано 16 громадян. Відомо, що наразі порушникам загрожує штраф у розмірі 255 гривень.

Вулиця без світла, скрін: YouTube
Вулиця без світла, скрін: YouTube

Патрульні Національної поліції ще раз нагадують, що світлоповертаючі елементи можуть зберегти не одне життя і вберегти від аварії з фатальними наслідками, адже пішохода без флікера водій у темряві побачить лише за 30 метрів, а якщо людина одягне хоча б пов'язку на руку, то водій помітить її за 130–150 метрів.

Нагадаємо, заберуть без попередження: у яких випадках можна втратити свій автомобіль.

Раніше повідомлялося, швидко їздиш – ходиш пішки: українським водіям посилюють штрафи, гаманця не вистачить.

Також, світла буде більше? Україна отримала додаткові кіловати.