Наші читачі, які стежать за цінами та якістю основних продуктів харчування, знають, що багато українців купують у магазині олію не лише нашого виробництва. У разі, якщо потрібна пальмова олія, то її, звичайно, імпортують.

Днями спливла інформація про дуже небезпечні речовини, які виявили українські фахівці в лабораторії, досліджуючи пальмову олію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби відділення Держпродспоживслужби на Одещині.

До нас у країну пальмова олія приїхала з Республіки Гана. У маслі знайшли речовину 3-MCPD. Дана речовина - це канцероген, органічна сполука, що має генотоксичну дію в людському організмі.

Пальмова олія, скріншот: Держпродспоживслужба
Пальмова олія, скріншот: Держпродспоживслужба

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Ось ця отруйна речовина згубно впливає на "чоловіче здоров'я", і в цілому її вживання здоров'ю людини нічого доброго не приносить. Зараз олію вже вилучають із продажу, і з'ясовують, як таке могло статися.

Ми повинні попередити наших читачів, що зараз у магазинах України можуть бути підроблені та прострочені продукти, такі як вершкове масло, червона ікра, нібито копченості з Європи, шоколад, кава та чай. Всі ці продукти сильно подорожчали останнім часом, а прибутки українців впали – цим користуються підступні реалізатори. Тож будьте уважні.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

За словами експертів, цієї зими безліч навіть якісних продуктів, які можуть бути зіпсовані через неналежне зберігання. Світло й надалі вимикають, а далеко не всі магазини мають альтернативні джерела електроенергії. Мінусова погода – це не показник спеціального холодильника.

Нагадаємо, яйця за 40 грн, а свинина – по 100? Яких цін варто чекати на українців після свят.

Раніше повідомлялося, олія по 700 гривень, а ковбаса по 500: як виживають мешканці окупованої Херсонщини усі ці місяці.

Також, продукти стануть "золотими": у НБУ попередили про можливе погіршення економічної ситуації.