В Україні вже довго діють планові та екстрені відключення електроенергії, що завдає масу незручностей громадянам. Буває, світло відсутнє годинами, а то й днями, залежно від регіону.

Багатьох цікавить, коли ситуація з електропостачанням покращиться, і директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко відповів на важливі питання.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Він пояснив, що коли за вікном температура падає, споживання електроенергії дуже зростає – на кожний градус по 200 мегават. Саме тому в країні запроваджуються графіки відключення. Але все зміниться, як тільки погодні умови будуть більш сприятливими.

"Якщо трохи потеплішає, то, швидше за все, графіки трохи пом'якшаться через те, що загальний рівень споживання знижуватиметься і, відповідно, можна буде заживлювати одночасно більшу частину споживачів", - сказав Харченко.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua
Українці, сніг, зима. Фото: Знай.ua

У свята багато підприємств мали вихідні, тому населення було зі світлом. Так буде й надалі, але за умови, якщо температура повітря підвищиться. Влітку на українців чекає легша доля, оскільки світловий день стане більше.

Проте ситуація також вирішиться у позитивний бік до кінця квітня. В цей час Україна отримає дуже важливе обладнання, яке допоможе відновити енергосистему.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, коли в Україні ціни на продукти підуть на спад, а курс гривні зміцниться: прогноз економіста

Як повідомляв Знай.ua, продукти стануть "золотими": у НБУ попередили про можливе погіршення економічної ситуації