Щойно в Україні почали масово відключати електроенергію після атак російських окупантів, на ринку значно підвищився попит на альтернативні джерела енергії. Українці скуповували генератори для особистого користування та бізнесу, але згодом ситуація стабілізувалася.

Попит потихеньку знижується, а за ним і ціни. Одночасно генератори зовсім були в дефіциті, а продавці вміло спекулювали на цьому і підвищували вартість у два, а то й в три рази. На даний момент такі прилади стали доступнішими.

Генератор. Фото: Youtube
Генератор. Фото: Youtube

За даними моніторингу цін із великих сайтів з продажу техніки, можна помітити, що ціни в середньому знизилися на 10-15 тисяч. Ті моделі, що раніше коштували 60-70 тисяч, зараз реалізують по 40-50 тисяч. Ті, що коштували 50, можна знайти за 35 тисяч.

Для українців представлено широкий вибір. Є й більш бюджетні варіанти, з різними характеристиками та перевагами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на генератори, скріншот
Ціни на генератори, скріншот

Але не лише генератори впали у ціні. Також подешевшали газові туристичні плити, якими дуже зручно користуватися у разі відключення світла, якщо немає звичайної газової плити. Перед новим роком їх продавали загалом від 2000 гривень, а зараз від 600 гривень.

Ціни на туристичні плити, скріншот
Ціни на туристичні плити, скріншот

Раніше ми писали про те, що українці зможуть заощадити на комуналці вже сьогодні: кому перерахують вартість послуг

Як повідомляв Знай.ua, скільки коштують важливі продукти на українських ринках, від перцю до свинини

Також портал Знай.ua писав, що 65% українців страждають від нестачі доходів: хочуть уже менше, але все одно не вистачає