В Україні прогнозують підвищення цін на цукор, втім воно буде не дуже суттєвим. Такою думкою поділився директор НВЦ "Цукрове виробництво" Олександр Коротинський у розмові Latifundist.com.

Експерт зазначив, що цінники на цукор в Україні трохи піднімуться, оскільки цукрова галузь має працювати з прибутком. За його словами, на даний момент оптові ціни на цукор у межах рентабельності.

Ціни на цукор, скріншот: YouTube
Ціни на цукор, скріншот: YouTube

"Цього сезону галузь врятувала те, що аграрії встигли закупити насіння та деяку частину добрив та СЗР заздалегідь. Тому що всі ТМЦ зросли в ціні", - розповів Олександр Коротинський.

Фахівець додав, що Україна може без проблем експортувати цукор до інших країн, без ризику створити дефіцит у країні. Зіставлення внутрішнього споживання, виробництва та перехідних залишків продукції дозволяють продавати цукор в інші країни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на цукор. Фото: скрін youtube
Ціни на цукор. Фото: скрін youtube

До речі, за даними порталу Мінфін, один кілограм цукру в першій половині січня можна придбати в середньому за 33,90 гривні. Якщо порівнювати з груднем минулого року, то вартість продукту трохи знизилася - на 29 копійок.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи доведеться жувати банани? В Україні скорочуються запаси яблук, цінники б'ють рекорди.

Також наш портал інформував, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, після свят оновилися ціни на популярну "молочку": скільки тепер коштують сметана, кефір та вершки.