2023 року є всі передумови для уповільнення інфляції в Україні. Насамперед це стане можливим завдяки послідовній економічній політиці за підтримки міжнародних партнерів. При цьому економічна ситуація може і різко погіршитися і тоді ціни на товари почнуть зростати ще швидше. Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

У НБУ заявили, що у разі оптимістичного сценарію зростання інфляції в 2023 році сповільниться, але при цьому зростання споживчих цін продовжиться.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

У той же час, існує і негативний сценарій. Так, економічна ситуація в Україні може погіршитися через можливі загострення на фронті, а також теракти з боку Росії і як наслідок дефіциту електроенергії.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

У Нацбанку нагадали, що у 2022 році зростання інфляції прискорювалося насамперед через повномасштабну війну. Зокрема, найбільший вплив мали такі наслідки як руйнування підприємств та інфраструктури, порушення виробництва та логістики, зростання виробничих витрат підприємців та ситуативний ажіотаж на деякі товари.

До речі, у грудні минулого року споживча інфляція у річному обчисленні досягла 26,6%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, курятина, сало та овочі: українцям назвали продукти, які можуть сильно додати в ціні 2023 року.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.