У 2023 році очікується зростання цін на низку овочів, що входять до так званого борщового набору. Водночас цінники на картоплю, за прогнозами, практично не зміняться. Про це розповів економіст Олег Пензін в ефірі Громадського радіо.

Олег Пензін заявив, що у 2022 році зростання цін на картоплю було найменшим. Це пояснюється тим, що овоч посадили всі, хто мав можливість і зібрано його було досить багато. За його словами, ситуація цього року буде аналогічною, тому картопля сильно дорожчати не буде.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

У той же час експерт висловив упевненість, що сильно подорожчати може цибуля, оскільки зараз вона переважно поставляється з інших країн. Також він додав, що підвищення цін торкнеться буряків, моркви та капусти.

Проте є вже сьогодні проблеми щодо сухої цибулі, і, напевно, він стане лідером зростання цін. Адже суху цибулю переважно вирощують у Херсонській та на півдні Запорізької області. Сьогодні цибуля поставляється з Польщі та Туреччини. Розуміємо, що цибуля дорожчатиме Олег Пензін

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Олег Пензін додав, що нинішня вартість енергоносіїв, перебої з електрикою негативно впливають на ціни українських овочів. Так, за його словами, помідори та огірки, які вже значно подорожчали, продовжать зростати в ціні й у 2023 році.

Раніше портал Знай повідомляв, що в Україні очікується дике зростання цін на популярні продукти: до чого готуватися споживачам.

Також наш портал інформував, цибулю, часник та болгарський перець засмутили новими цінниками після свят: доведеться економити.

Крім того, ми писали, дефіцит не загрожує? У Мінагрополітики розповіли про реальну ситуацію з продуктами в Україні.