Стало відомо про те, чи може податкова служба отримати деякі дані про поповнення карток. Чи можна отримувати неофіційну зарплату і щоб не було наслідків.

Про це розповіла податковий консультант Київського центру підтримки та розвитку бізнесу Олександра Томашівська.

Справа в тому, що за українським законодавством, Державна податкова служба не може перевіряти за своїм бажанням надходження на особисті рахунки громадян. У них немає права також проводити перевірку сплати податків, лише за допомогою рішення суду.

Банківська карта, Depositphotos
Банківська карта, Depositphotos

Поки що в Україні повнота та своєчасність подання декларації про доходи покладено на сумлінність народу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Банки та інші фінансові установи зобов'язані проводити моніторинг у момент проведення угод, а також зіставляти активність із сумами доходів, які були підтверджені документально. А ось за сплату податків співробітників відповідає безпосередньо сам роботодавець і несе повну відповідальність за їх несплату.

Ощадбанк, скріншот: YouTube
Ощадбанк, скріншот: YouTube

Все ж решта доходів українців, які надходять їм на рахунок без урахування податків, будуть підлягати декларуванню за допомогою річної декларації. Тобто Державній податковій службі буде неймовірно складно проводити перевірки кожного українця.

"Тому я вважаю, що ні, очікувати на претензії не варто", - пояснила експерт.

Тобто якщо стосовно людини немає жодних розслідувань, а її історія не викликає питань у фінансового моніторингу, тоді податкова не отримає даних про рух на рахунках. Якщо зарахування на картах відбувається на рівні 30 тисяч гривень, то це залишається без уваги.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що роботи більше, ніж до війни: як змінився ринок праці та які вакансії пропонують українцям

Раніше повідомлялося, що Нова пошта втратила в Польщі генератор українця, а потім ще й вимагала грошей .

Також, в "Укрпошті" після скарг клієнтів пообіцяли вирішити питання з великими чергами