Восени 2022 року виробники вже підвищували відпускні ціни на молочні продукти, але це повториться ще цього року. Для зростання цін є одразу три причини, які назвали в Асоціації виробників молока та у ДК "Молочний альянс" у коментарі виданню Delo.ua.

Аналітики зазначають, що у перший місяць 2023 року українці не побачать серйозних змін у цінниках на молочні продукти, незважаючи на те, що собівартість зростає. Стрімке зростання цін поки що стримує низька купівельна спроможність українців. Скорочення продажів не дасть підприємству нічого хорошого.

Молочна продукція, скріншот з відео
Молочна продукція, скріншот з відео

Втім, у розрізі року подорожчання "молочки" становитиме від 20 до 25%. Сприятимуть підвищенню цін відразу кілька факторів. Це перебої з електропостачанням, зростання інфляції та залежність від цінової тенденції на глобальному ринку.

Молочна продукція, скріншот з відео
Молочна продукція, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Основними факторами зростання ціни будуть зростання на сировину та енергоносії. Зниження ставки ПДВ на сире молоко та молочні продукти могло б підтримати купівельну спроможність українців і тим самим підтримати галузь загалом", - наголошують в Асоціації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, після свят оновилися ціни на популярну "молочку": скільки тепер коштують сметана, кефір та вершки.

Також наш портал інформував, вітаміни влетять у копійчину: українців засмутили новими цінниками на апельсини, мандарини та банани.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти українці купують на користь і на що орієнтуються при виборі магазину: економити намагаються всі.