Для наших читачів, які уважно стежать за питаннями щодо пенсійних виплат, є одна дуже важлива новина. Справа в тому, що в 2023 році змінилися вимоги до виходу на заслужений відпочинок. Тепер, щоб отримувати дані виплати у 60 років, необхідно мати щонайменше 30 років страхового стажу.

Однак виникає логічне питання, що робити тим громадянам, які не змогли набрати таку кількість років стажу.

Відповідь на це запитання надали у прес-службі Пенсійного фонду України.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

"Мені 60 років, страхового стажу накопичила лише 16 років, але здоров'я продовжувати працювати далі немає. Як вийти на пенсію?", — так звучало питання громадянки України для представників Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

За інформацією експертів, право на пенсійні виплати за віком із таким стажем українка отримає лише після досягнення 65-річного віку. Іншими словами, маючи 15 років страхового стажу, можна розраховувати на пенсію лише у 65 років.

Оформлення, фото: Instagram
Оформлення, фото: Instagram

Також варто нагадати нашим читачам той важливий факт, що навесні 2023 року в Україні заплановано індексацію пенсійних виплат. Розрахунково виплати пенсіонерів можуть зрости на 24%, втім пощастить далеко не всім і до того ж це підвищення не дозволить компенсувати торішнє зростання цін.

Нагадаємо, яку категорію пенсій зрізали більше, ніж на половину: українці не знають куди тікати.

Раніше повідомлялося, кому доплатять до пенсії 10%: названі категорії осіб та суми.

Також, індексація не для всіх: кому цієї весни піднімуть пенсії, а хто залишиться ні з чим.