Впродовж минулого року, від самого нападу росії на Україну, курс долара постійно зростав, до жовтня місяця, поки він не стабілізувався та трохи знизився.

Від середини осені до грудня долар знижувався в ціні, та досяг майже 40 грн, послабивши тиск на гривню на 0,4%. Про це повідомляє UBN з посиланням на дані НБУ.

Курс долара. Фото: youtube
Курс долара. Фото: youtube

Згідно з даними регулятора, українці купили за рік 12, 2 млрд доларів. Продали трохи більше ніж 11,2 млрд доларів. Більшість угод провели небанківські фінансові установи. Вони продали населенню $8,59 млрд, а купили – понад $8,63 млрд.

Станом на 10 січня, долар майже не змінився щодо денних значень ні у продажу, ні в покупці. 40,64 грн за долар в продажу, та 40,52 грн за долар в покупці.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

Наприкінці минулого дня, Приватбанк підвищив курс продажу долара на 5 копійок, до 40,45 грн за долар. Найдешевше серед великих банків продовжує продавати долари OTP Bank (40,25 грн). Не змінювали курс в Універсал Банку (40,6 грн) та Укргазбанку (40,7 грн), а в Ощадбанку підвищили на 8 копійок, до 40,88 грн за долар.

Натомість євро подорожчав на 6 копійок щодо полудня як у продажу, так і у купівлі.

Нагадаємо, ми писали, якою буде економічна ситуація в Україні у 2023 році: вплив війни на курс гривні та зростання цін.

Як повідомляв "Знай.ua" курс долара на другий тиждень січня 2023 року: експерт озвучив прогноз та причини, що впливають на ситуацію.

Також "Знай.ua" інформував, що Нацбанк змінив умови для обмінників — не зустрінеш на кожному кроці.