Громадяни України, які виїхали за кордон та досягли там пенсійного віку, можуть подати заяву на оформлення пенсії дистанційно. Як це зробити, покроково пояснили у пресслужбі Мінінтеграції.

У зв'язку з повномасштабною війною багато українців вимушено залишили рідну країну. Багато переселенців - люди передпенсійного віку, які опинившись в іншій країні, постали перед дилемою - як оформити заслужену пенсію, але не витрачати час і гроші на дорогу. Зробити це можна за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Крок перший. Зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ та вибрати вкладку "Заява про призначення пенсії". Далі слід ознайомитися з інформацією, а потім перейти за посиланням "Вхід".

Крок другий. Увійти до особистого кабінету. Для цього знадобиться кваліфікований електронний підпис (КЕП).

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Крок третій. Після входу знайти розділ "Про пенсійне забезпечення" та вибрати вкладку "Заява на призначення пенсії". Погоджується на дистанційне інформування та обираємо спосіб отримання повідомлень про статус заяви та вказати вид пенсії.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Крок четвертий. Заповнити анкету та дозволити передачу та обробку своїх персональних даних.

Крок п'ятий. Завантажити скан-копії документів, які вказані у списку перед формуванням заяви. Після цього слід підписати заяву за допомогою КЕП та відправити її до ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переадресація пенсій та субсидій: українцям, які отримують виплати через "Укрпошту", розповіли про корисну послугу.

Також наш портал інформував, яким буде розмір мінімальної зарплати у 2023 році: українцям назвали суму.

Крім того, ми писали, українцям призначать пенсії автоматично, але не всім: кому не доведеться звертатися до ПФУ.