Для наших уважних читачів, котрі постійно спостерігають за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих фактів. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів після новорічних свят переглянули ціни на олію, цукор та борошно. Але ситуація з цінами неоднозначна, тільки олія різних марок піднялася в ціні, і тут же подешевшала.

Про це відомо з оперативної інформації аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Згідно з відкритими даними, ціна на олію за місяць змінювалася залежно від виробника. У середньому по супермаркетах олія "Олейна" 850 подорожчала з 62,38 грн. до 63,37 грн., а ось "Щедрий Дар" 850 мл навпаки подешевшав - з 65,85 грн. до 65,75 грн.

Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin
Ціни на соняшникову олію, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Трохи у січні "схудли" цінники на солодкий продукт цукор. У середньому по мережах ціна на 6 січня становила 33,90 грн./кг, хоча ще у грудні вона становила 34,19 грн./кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

А ось борошно у січні підвищилося в ціні – з 21,32 грн. до 21,43 грн. за кілограм.

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Варто також нагадати нашим читачам той факт, що після новорічних свят споживачів чекає активне подорожчання цибулі, оскільки запаси цього овочу з борщового набору дуже обмежені у фермерів на українському ринку. Однак тішить те, що тепличні овочі майже не зміняться в ціні, тільки на огірки та помідори можуть трохи вагатися на період святкових днів, але надалі попит поступово згасатиме.

Нагадаємо, ціни залишаться на рівні 2022 року? Скільки в Україні коштують морква, цибуля та картопля.

Раніше повідомлялося, супермаркети знизили ціни на помідори, але підняли на огірки: скільки коштують популярні овочі.

Також, слід заморожувати залишки їжі після святкувань: що викинути, а що можна зберегти.