Вже кілька днів поспіль на українських автозаправних станціях відбувається те, що водії не спостерігали досить тривалий час – цінники не зростають, а опускаються. Як змінилася вартість бензину, дизельного палива та зрідженого газу, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Ще з весни українські водії спостерігають на АЗС цінники, які ще рік тому могли наснитися хіба що у страшному сні. За ці місяці вже всі звикли, що заправка автомобіля обходиться набагато дорожче, але навіть незначне зниження цін, приємно тішить і дає надію на краще. Втім, останніми тижнями 2022 року вартість палива переважно зростала.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Так, станом на 6 січня середня ціна бензину А-95 преміум становить 52,49 гривні за літр, що на 21 копійку дешевше, ніж на день раніше. Бензин А-95 у середньому пропонується по 51,50 гривні за літр, а це також на 21 копійку дешевше, ніж попереднього торгового дня. На 14 копійок подешевшав бензин А-92 та продається в середньому по 50,89 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Дизельне паливо також подешевшало, але лише на 4 копійки - до 55,03 гривні за літр. Автомобільний газ у середньому пропонується по 29,34 гривні за літр, а це на 3 копійки дешевше, ніж днем ​​раніше.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, водіїв порадували оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз: що і на скільки подешевшало.

Також наш портал інформував, коли в Україні почнеться ажіотаж на АЗС і чи варто чекати на зниження цін на паливо: водіям приготуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, експерти розповіли водіям, чи економніше використовувати 92-й бензин замість 95-го: які це спричиняє наслідки.