Перед новорічними святами "новорічні фрукти" подешевшали, але вже перші дні нового року показали стрімке дорожчання мандаринів та апельсинів.

Минулого року всі продукти продемонстрували здорожчання, причина — російська агресія, обстріли, окупація частини територій, руйнування критичної інфраструктури. На порталі Мінфін публікують оновлення цін у найпопулярніших супермаркетах України.

Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua
Супермаркет, фрукти: фото Знай.ua

Так ціна на апельсини злетіла майже на 8 грн за місяць. У грудні минулого року кілограм апельсин коштував в середньому 64,06 грн, тепер ціна підстрибнула до 72,35 грн за кілограм. Найдешевше пропонують апельсини у супермаркеті Варус. Там досі апельсини можна придбати за 61 грн.

Ціна на апельсини. Фото: Мінфін
Ціна на апельсини. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Апельсини з Туреччини навпаки демонструють зниження ціни. Вони представлені лише у супермаркеті Метро, за ціною 51,40 грн.

Ціна на апельсини. Фото: Мінфін
Ціна на апельсини. Фото: Мінфін

Банан подорожчали за місяць до 66,7 грн за кілограм, подорожчавши на 2,70 грн. Найдешевшу ціну пропонує Варус - 59,90 грн за кілогарм. Найдорожче продають банани у Метро - 72 грн за кіло.

Ціна на банани. Фото: Мінфін
Ціна на банани. Фото: Мінфін

Середня ціна мандарин також подорожчала на 1,45 грн. Минулого місяця мандарини продавали за 62 грн, тепер ціна зросла до 63,45 грн.

Ціна на мандарини. Фото:Мінфін
Ціна на мандарини. Фото:Мінфін

Яблука українські подорожчали на 1,18 грн та в середньому можна придбати за 12,05 грн.

Ціна на яблука. Фото: Мінфін
Ціна на яблука. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що будемо їсти одні апельсини: які фрукти подешевшали у супермаркетах, а на які ціна злетіла за хмари.

Як повідомляв "Знай.ua" що буде з цінами та врожаєм ягід, фруктів та овочів у 2023 році: експерт дав прогноз.

Також "Знай.ua" інформував, подорожчання овочів після свят: на що зростуть ціни і чому.