2022 рік, що пішов, шокував українців цінами на продукти та послуги, тому всі в хвилюючому очікуванні, що ж принесе з собою новий 2023. Почнеться він з подорожчання деяких позицій на ринку.

Після новорічних свят споживачів чекає активне подорожчання цибулі, оскільки запаси цього овочу з борщового набору дуже обмежені у фермерів на українському ринку. Таким прогнозом поділилися аналітики проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Користь від цибулі. Фото: Youtube
Користь від цибулі. Фото: Youtube

Однак тішить те, що тепличні овочі майже не зміняться в ціні, тільки на огірки та помідори можуть трохи коливатися на період святкових днів, але надалі попит поступово згасатиме.

Водночас аналітики зазначили, що лідером зі зростання відпускних цін під час свят стали банани через перебої з постачанням та підвищеним попитом, а цінники на мандарини, апельсини та лимони залишилися без змін.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Українці перед новорічними святами особливо цікавилися тепличними огірками, тож ціни на них трохи злетіли через те, що продавці користувалися ситуацією, а імпортних пропозицій майже не було.

Ціни на огірки, скріншот з відео
Ціни на огірки, скріншот з відео

Раніше ми писали про те, що не маргарин, а масло? Українців нагодували штучною партією молочки, попастися міг кожен

Як повідомляв Знай.ua, пенсійні виплати не підвищать, але українці отримуватимуть більше: що зміниться у 2023 році

Також портал Знай.ua писав, що зарплати українським військовим у 2023 році: чи чекати на підвищення і як розподілять оборонний бюджет