2022 стрімко пішов, але експерти продовжують підбивати його підсумки. Він був багатий на події, але не врожай. На ринку була зафіксована невелика кількість черешні.

Про це повідомив президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник. Пропозиція черешні у 2022 році була дуже маленькою, порівняно з минулими сезонами. Здебільшого на український ринок вона надходить із Мелітополя, але тимчасова окупація не дозволила реалізувати продукцію.

Ягоди, скріншот: YouTube
Ягоди, скріншот: YouTube

"Хоча є один парадокс. Інші регіони, які вирощували черешню, а це Вінниччина та Чернівці, цього року навіть не склали ціну на ягоду. Я досі не знайшов відповіді, чому так сталося. Цього року було мало. Також не можна сказати, що вона була неякісною", - зазначив Баштанник.

Експерт вважає, що ціни на черешню були не дуже високі через те, що вона пізно надійшла на ринок, коли ринок був переповнений лохиною, малиною та суницею.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Черешня, фото: lifestyle.24tv.ua
Черешня, фото: lifestyle.24tv.ua

А ось у новому 2023 році подорожчає суниця садова, як прогнозує президент УПОА, а ціни на лохину та малину навпаки знизяться.

"Загалом, вартість ягід і фруктів варто очікувати на плюс-мінус таку ж, як і цього року. Тільки овочі будуть дешевшими. А ще я впевнений, що наступного року пів-України буде засаджено морквою і цибулею. Адже саме ці овочі у 2022 році побили власні цінові рекорди", – заявив експерт.

Ринок, скріншот: YouTube
Ринок, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українські супермаркети "ощасливили" новими цінами на апельсини, банани та мандарини.

Раніше ми писали про те, що погода загартує українців у перший тиждень 2023 року