Курячі яйця здивували неймовірними темпами подорожчання у 2022 році. Загалом за кілька місяців цінники зросли в рази і в деяких торгових точках навіть перевищували 100 гривень за десяток. У перші дні 2023 року дива не відбулося, і яйця знову додали в ціні. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на 5 січня середній цінник на курячі яйця торгової марки "Квочка" складає 74,20 гривні за десяток. У грудні ціна була хоч і незначною, але нижчою - 74,15 гривні за десяток. У той же час яйця торгової марки "Ясенсвіт" додали в ціні суттєвіше - з грудневих 73,70 до 74,52 гривні за десяток у січні.

Яйця, скріншот: YouTube
Яйця, скріншот: YouTube

За 18 яєць цієї торгової марки в середньому доведеться викласти 132,15 гривні, а не 128,46 гривні, як було в грудні. При цьому за три десятки цих яєць доведеться заплатити 218,55 гривні, як і минулого місяця.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто зазначити, що проблеми з курячими яйцями в Україні почалися внаслідок знищення російськими військами найбільшої птахофабрики у Чорнобаївці. На думку експертів, цінники на продукт можуть знизитися, але трапиться це не раніше весни. При цьому, наскільки можуть подешевшати яйця, в прогнозах не вказується.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні раптово подорожчали банани, але яблука впали в ціні: скільки коштуватимуть фрукти.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.