З січня 2023 року в Україні змінився алгоритм отримання посвідчення водія, тих правил, як були раніше вже не буде. Правила до нових автомобілістів залишилися, проте порядок отримання суттєво відрізнятиметься.

Про зміни в алгоритмі повідомила пресслужба МВС.

Водійське посвідчення, скріншот: Youtube
Водійське посвідчення, скріншот: Youtube

Як і раніше, українці можуть обрати автошколу, прослухати теоретичний курс лекцій та отримати свідоцтво про теоретичну підготовку. Потім за допомогою онлайн-тренажера готуєтеся до іспиту у сервісному центрі МВС. Документ буде дійсним протягом року.

Але внутрішнього іспиту в автошколах тепер не буде.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Теоретичний іспит належить скласти у будь-якому сервісному центрі МВС.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info
Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Практична підготовка. Для практичних занять можна вибрати будь-яку іншу автошколу у бажаному місті. Майбутній водій опановує водійські навички, здає практику водіння в автошколі та отримує свідчення. Після цього потрібно звернутися до сервісного центру МВС та успішно скласти практичний іспит, щоб отримати посвідчення

Після навчання скласти внутрішній практичний іспит та отримати свідоцтво про завершення практичної підготовки водіїв в автошколі, яке справді 2 роки, додали до МВС.

Водійське посвідчення. Фото: Youtube
Водійське посвідчення. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що скасування постанови копів за порушення ПДР: українським водіям показали, як усе зробити правильно.

Як повідомляв "Знай.ua" нові збори для водіїв: за що нові автолюбителі платитимуть більше в новому році.

Також "Знай.ua" інформував, водіїв порадували оновленими цінами на бензин, дизель та автогаз: що і на скільки подешевшало.