З 1 січня 2023 року змінено розміри вартості збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкових автомобілів на території України.

Якщо у 2022 році цей показник у нашій країні становив 2 481 гривні, то тепер у 2023 році – вже 2684 гривні. Про це повідомляє сайт Головного сервісного центру МВС. Це трапилось через зростання прожиткового мінімуму.

Автопробіг, фото: Informator
Автопробіг, фото: Informator

Через активні бойові дії цього року ринок нових легкових автомобілів скоротився більш ніж на половину. Cумарний ринок нових легкових та легких комерційних автомобілів за підсумками 2022 року складе 44 тис. штук. На жаль, це найменший показник з 1997-1998 років, коли ринок нових легкових автомобілів складав близько 30 тис. штук.

Ціна автомобіля визначається за договором купівлі-продажу, довідки митниці тощо. Ставки пенсійного збору при першій реєстрації машин дорівнюють 3% - якщо авто коштує не більше 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 4% – від 165 до 290 РПМ; 5% – понад 290 РПМ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З 1 січня 2023 року при першій реєстрації автомобіля на території України, незалежно від того, нова машина чи вживана необхідно сплатити визначену вартість збору на обов’язкове державне пенсійне страхування за такими розрахунками залежно від вартості легкового автомобіля без урахування податку на додану вартість.

Нагадаємо, ми писали, що знадобиться паперовий лист та секунда часу: як відрізнити сурогат від якісного бензину.

Як повідомляв "Знай.ua" фантоми, розмитнення в телефоні та ціни на бензин: що принесе українським водіям 2023 рік.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям нагадали про кругленький штраф за популярне порушення: пасажирів теж стосується.