Стало відомо про те, на яку фінансову допомогу від держави можуть розраховувати певні українці, і чи цього вистачить на життя в Новому році.

Насамперед мова пішла про грошову допомогу для ВПО . Через повномасштабну війну всередині країни мільйони громадян були змушені бігти в пошуках безпечного місця. Це несе певну допомогу від держави. Отримати можна приблизно це 2 тисячі гривень на місяць на дорослу людину, а також 3 тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Далі йдуть компенсації за проживання . Українці, які безкоштовно поселили у себе переселенців, можуть отримати компенсацію за комунальні послуги. Починаючи з жовтня місяця ця сума сягнула 900 гривень за одну особу.

Також у наших громадян з'явилася можливість подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Робиться це за допомогою платформи Це 2 тисячі гривень на місяць на дорослу людину, а також 3 тисячі гривень на дитину чи людину з інвалідністю.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Соцвиплати, фото: Знай.uа
Соцвиплати, фото: Знай.uа

Наприклад, Червоний Хрест видає близько 2500 гривень для ВПО. ЮНІСЕФ платить багатодітним сім'ям, які теж постраждали від війни – 2 тисячі гривень щомісяця, але не більше 5 осіб із сім'ї.

Через "єДопомога" можна отримати виплати й інших міжнародних організацій. Важливо при цьому враховувати, що остаточне рішення про ухвалення допомоги приймає саме міжнародна організація, а не українські відомства. Тому всі претензії потім слід спрямовувати саме ним.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Нагадаємо, що українці здивувалися акції від Lanet: купи для всіх, ніхто й не подякує

Раніше повідомлялося, що Київстар закликав українців поділитися генератором із компанією

Також, Vodafone виправдали стрімке зростання цін на тарифи у блекаут.