У 2023 році в Україні має стартувати робота системи обов'язкової накопичувальної пенсії. Таким чином, майбутні виплати громадянам фінансуватимуть три джерела: держава, роботодавець і співробітник. Виходить, що українці отримуватимуть по дві виплати: із Пенсійного фонду та накопичувальної системи, запущеної внаслідок реформи.

Про це стало відомо завдяки заяві прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час засідання уряду.

Черга за пенсією, скріншот: YouTube
Черга за пенсією, скріншот: YouTube

Глава українського уряду зазначив, що останніми роками спостерігається проблема із наповнюваністю Пенсійного фонду. Тому влада у 2023 році має намір запровадити у новому році обов'язкове пенсійне накопичення. Також заплановано реформу Фондового ринку та ринку капіталів.

"Реформа полягає в тому, що всі працевлаштовані українці матимуть свої пенсійні накопичувальні рахунки. Таким чином, реалізуємо на практиці право кожного українця на гідну пенсію", - розповів Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Кошти надходитимуть із трьох джерел: внески роботодавця та держави в рівних частинах, а також добровільні внески самих працевлаштованих громадян.

Реформа не стосуватиметься тих українців, які вже отримують пенсію. Наголошено, що впровадження обов'язкового пенсійного накопичення входить до ключових пріоритетів роботи Кабміну у новому році.

Нагадаємо, як розрахують субсидію у 2023 році: використовують конкретну формулу.

Раніше повідомлялося, 10% від прожиткового мінімуму: кому належить надбавка до пенсії.

Також, заплатять менше: кому з українців перерахують платіжки за опалення, воду та світло.