Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є важливі новини. Справа в тому, що новорічні свята добігають кінця, а разом із ними закінчується і щедрість реалізаторів. Відомі українські мережі супермаркетів підняли ціни на два види рису.

Однак є й позитивний момент, простий "довгий" рис у ціні не змінився.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації фахівців економічної платформи Minfin.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Згідно з відкритими даними, українські супермаркети порівняно з груднем 2022 року підвищили ціни на рис. Однак не на всі види одразу, подорожчання торкнулося круглого рису та довгого-прораренного. Сорт довгого рису мало змінився в ціні.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Судячи з інформації від аналітиків порталу Minfin, дана крупа продається в ціні за 1 кг: рис "довгий" у Metro по 84,27 грн., у Varus по 64,90 грн; Рис "довгий пропарений" в Auchan по 88,40 грн., Metro по 59,50 грн., Varus по 66,50 грн; Рис круглий у Metro по 105,89 грн., Auchan по 71,90 грн., Novus по 69,99 грн., Varus по 66,50 грн.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Важливо також розповісти той факт, що згідно з оновленим звітом продовольчої безпеки Світового банку середні ціни на рис у всьому світі зросли на 12%.

Нагадаємо, доведеться смажити з маргарином? Українські супермаркети підняли ціни на соняшникову олію.

Раніше повідомлялося, гречка, цукор та борошно: як змінилися цінники на початку нового року.

Також, зелена цибуля, петрушка та кріп: на скільки подорожчав "смак весни" у супермаркетах за місяць.