Хліб – один із головних продуктів, ціни на який за останній рік помітно піднялися. Утім, у перші дні січня в українських супермаркетах зафіксовано зниження цінників. За скільки можна придбати буханець, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

На 3 січня цінники на деякі види хліба помітно знизилися. Водночас деяка продукція не змінилася в ціні або навпаки - подорожчала.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube
Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Так, батон "Румянець" нарізка в середньому пропонується по 20,80 грн за 450 грамів. Ще у грудні він коштував 22,65 гривні, тобто буханець подешевшав на 1,85 гривні. Батон "Київський" нарізний у січні продається по 22,24 гривні за 500 грамів, а ще у грудні цінник був на рівні 26,12 гривні.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Хліб пшеничний не змінився в ціні, якщо порівнювати з груднем і, як і раніше, в середньому продається по 32,08 гривні за 650 грамів. Пшеничний хліб "Цар Хліб" коштує в середньому 31,69 гривні за 600 грамів, як і місяцем раніше.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

В той самий час хліб житній "Український Столичний" подорожчав з грудневих 35,59 грн до 35,70 грн за 950 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.

Також наш портал інформував подорожчання овочів після свят: на що зростуть ціни і з якої причини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.