Обсяги виробництва сиру протягом 2023 року скорочуватимуться. Чи це загрожує дефіцитом продукції на полицях українських супермаркетів, розповідає портал Інфагро.

Продажі сирів у грудні 2022 року зросли, якщо порівнювати з осінніми місяцями, втім, вони виявилися меншими, ніж торішні. Виробники мали шанс досягти й більшого продажу, якби пішли на зниження цін. Деякі з них скористалися цією можливістю і збільшили кількість акцій для підвищення обсягів реалізації, оскільки рентабельність дозволяла йти на такий крок.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Зазначається, що базові ціни на сир тримаються на досить високому рівні, тоді як європейські сири останніми тижнями почали різко дешевшати. На тлі цього зростає ймовірність активного імпорту в Україну, адже нинішніх умовах для торгових мереж краще купувати сир у ЄС, де цінник на продукт на 25% нижчий, ніж в Україні.

Ціни на сир. Фото: скрін youtube
Ціни на сир. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Очікується, що у січні попит на сир знижуватимуться, і сироварам доведеться скорочувати виробництво. У разі відновлення імпорту, виробництво сиру 2023 року продовжуватиме скорочуватися.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як сир у маслі кататимемося? А ціни на ці продукти вже "проїхалися" гаманцями українців.

Також наш портал інформував, через російські обстріли супермаркети відмовляться від низки товарів: які категорії постраждають насамперед.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свіжі вітаміни - жодних сухофруктів: українські супермаркети "ощасливили" новими цінами на апельсини, банани та мандарини.