Впродовж минулого року ціни на продукти змінювалися в сторону подорожчання, проте деякі харчі, після збору урожаю подешевшали, як змінилися ціни на бакалію за місяць, ми дослідили ціни в популярних українських супермаркетах.

На порталі Мінфін публікують щоденне оновлення ціни на продукти, що дозволяє побачити, як змінювалися ціни впродовж останнього місяця. Так на товари категорії "Бакалія", впродовж місяця ціна лише знижувалася.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Гречка

За минулий місяць, з 02.12.2022, середні ціни зменшились на -4,30 грн. Наразі супермаркети пропонують гречану крупу по 72,07 грн за кілограм. При чому, мережа супермаркетів Ашан продає улюблену українцями крупу за 56,40 грн, а ціна у Варусі 89,90 грн.

Ціни на продукти. Фото: Мінфін
Ціни на продукти. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Цукор

Ціна на цукор-пісок впродовж грудня також продемонструвала невелике зниження. З 34,27 грн за кілограм ціна знизилася до 34,17 грн. У Ашані та Варусі можна придбати цукор по 33,90 грн, а у Метро кіло цукру коштує 34,70 грн.

Ціни на продукти. Фото: Мінфін
Ціни на продукти. Фото: Мінфін

Борошно

Ціна на борошно змінилася теж не на багато, лише на - 28 копійок за місяць. Якщо на початку грудня кіло борошна можна було придбати за 21,71, то тепер ціна знизилася до 21,43 грн за кіло. Це середня ціна. Найменшу ціну за кіло борошна можна зустріти у Новусі - 20,19 грн за кіло. Мегамаркет пропонує ціну - 22 грн, а Ашан - 22,10 грн.

Ціни на продукти. Фото: Мінфін
Ціни на продукти. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що м'ясо на вагу золота: супермаркети знову підняли ціни на свинину та сало.

Як повідомляв "Знай.ua" запорука ідеального ранку стала доступнішою: як змінилися ціни на каву, цукор та молоко.

Також "Знай.ua" інформував, що українців попередили про стрибок цін на популярні продукти у найближчому майбутньому: що подорожчає.