М'ясо в Україні у прямому сенсі стає на вагу золота, оскільки ціни за 2022 рік злетіли до небачених висот. Станом на останні дні грудня середні ціни на свинину та сало вкрай неприємно дивують. Що і скільки подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стає все складніше вижити в нових реаліях, оскільки ціни на продукти, особливо на м'ясо, стрімко зростають. При цьому доходи більшості громадян скоротилися або в кращому разі залишилися на колишньому рівні, але з урахуванням інфляції цього все одно не вистачає.

Супермаркет. Фото: Знай. UA
Супермаркет. Фото: Знай. UA

Так, супермаркети показали, скільки коштує свинина на 29 грудня. Свиняча грудинка пропонується в середньому по 175,81 гривні за кіло, а ще у листопаді цінник складав 166,08 гривні. Лопатки пропонуються по 161,77 гривні, замість листопадових 154,77 гривні. Ошийок подорожчав із 195,86 до 196,15 гривні за кіло, а ребра зі 160,69 до 166,21 гривні за кілограм.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Ситуація із салом також не радісна. Якщо домашнє сало трохи впало в ціні – з 191,67 до 189 гривень за кіло, то солоне пристойно подорожчало – 268,07 гривні за кіло замість листопадових 258,32 гривні.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, шашлик побачимо лише у снах? За місяці війни в Україні сильно скоротилося виробництво м'яса.

Також наш портал інформував, настав час смажених ніжок? Українські супермаркети поділилися новими цінами на курятину.

Крім того, ми писали, стрибок цін восени – ще "квіточки": після свят в Україні можуть відчутно подорожчати ходові продукти.