Для українських водіїв 2023 рік принесе багато різних нововведень та змін, і це навіть при тому, що повернення обов'язкового техогляду поки що відклали. Давайте дізнаємося, що рік Кролики принесе водіям у всіх областях нашої країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Розмитнення. Фото: Слово і Діло
Розмитнення. Фото: Слово і Діло
Розмитнення. Фото: Слово і Діло

Розмитнення у смартфоні

Наступного року можуть запустити розмитнення за допомогою мобільного додатка "Дія", розмови про який ведуться вже давно. Прем'єр Шмигаль запевняє, що у разі ухвалення відповідного законопроекту на всю процедуру українцям знадобиться лише 10 хвилин.

Фантоми, фото: вільне джерело
Фантоми, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Фантомні" патрулі

Спеціальні патрульні авто без розпізнавальних знаків з'явилися в Україні в січні 2022 року, проте вже в лютому їх прибрали через російські вторгнення. Однак у наступному році вони можуть повернутися – вони використовуються для вимірювання швидкості зустрічних та попутних машин.

Позбавлення посвідчення водія за перевищення швидкості

Нардепи зареєстрували законопроект №6214, згідно з яким пропонується за перевищення швидкості у населених пунктах більш ніж на 50 км/год забирати права на строк від 3 до 6 місяців, а на більш ніж на 70 км/год – від 6 місяців до 1 року. Документ можуть затвердити у 2023 році, після чого він набуде чинності.

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

Збільшення строків сплати штрафів за порушення правил дорожнього руху

Кабмін має намір підвищити терміни оплати штрафів за порушення правил дорожнього руху, які зафіксували камери автофіксації з 10 до 15 днів.

Вартість прав зросте у 30 разів

У Раді зареєстрували законопроект, в якому пропонується підвищити вартість усіх адмінпослуг, внаслідок чого сервісні центри МВС мають перестати бути збитковими. При його прийнятті вартість прав зросте у 30 разів, а реєстрація авто – у 4 рази.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Ціни на пальне

Однозначної думки щодо цього немає – Нацбанк переконаний, що у 2023 році бензин та дизель додадуть у ціні 20%. У той же час глава WOG вважає, що ціни на пальне можуть як зрости, так і знизитися.

Нагадаємо, як запустити дизельний мотор у мороз: добірка дієвих способів.

Раніше повідомлялося, бензин та автогаз дешевшають: українські АЗС показали оновлені ціни на пальне.

Також, коли Україна занурюється у пітьму та світлофори не працюють: як легко запам'ятати жести регулювальників.