У 2022 році курячі яйця стали одні з тих продуктів, що найбільше подорожчали. У жовтні ціна у місячному вирахуванні підскочила на 60,5%. Що буде з цінниками у 2023 році.

Підвищення цін на курячі яйця почалося восени і на те була низка причин. Зокрема, це зниження поголів'я птахів внаслідок знищення підприємств у ході бойових дій, зокрема однієї з найбільших птахофабрик, розташованої в Чорнобаївці. Крім того, сильно вплинули перебої з електроенергією, оскільки для виробітку яєць курям потрібні відповідні умови.

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Вчені Інституту аграрної економіки поділилися прогнозом щодо цін на яйця в 2023 році. Так, за словами фахівців, у першому півріччі на суттєве зниження цін можна не розраховувати. Високі ціни будуть триматися через сезон низької продуктивності несучості курей. Також вплине підвищення попиту продукції у зв'язку з Великодніми святами. Згідно з прогнозом, цінник на десяток курячих яєць може залишитися на рівні 75 гривень.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто нагадати, що на різкий стрибок цін на яйця відреагували у Міністерстві аграрної політики. У відомстві заявили, що уклали договір із виробниками, щоб стабілізувати цінники на курячі яйця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, передноворічні цінники на огірки, помідори та перець не радують: скільки коштуватимуть свіжі овочі на святковий стіл.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці зіткнулися з подорожчанням свинини, яєць та олії: скільки коштують продукти перед Новим роком.