Українцям зі статусом ВПО відповіли, чи виплачуватиметься фінансова допомога від держави наступного, 2023 року.

Багато внутрішньо переміщених осіб були стурбовані, що після Нового року їм припинять виплачувати допомогу, тому зверталися на гарячу лінію Мінреінтеграції.

Статус ВПО, фото dnipro.tv
Статус ВПО, фото dnipro.tv

Їх поспішили заспокоїти: виплати для тих, хто вимушено залишив свої будинки внаслідок російської агресії, в 2023 році планують і далі нараховувати. Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Автоматичне нарахування допомоги ВПО триватиме з 1 січня 2023 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Хочу заспокоїти усіх переселенців: не потрібно після 1 січня звертатися до органів соцзахисту чи ЦНАПів для поновлення виплат. Ви як і раніше будете отримувати допомогу від держави", - заявила Віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Також у Мінреінтеграції зазначили, що для отримання виплат ВПО не потрібно підтверджувати матеріальне становище, тому що цей вид допомоги не залежить від доходу.

"Відповідно до Порядку надання допомоги на проживання ВПО згадані виплати – це окремий вид допомоги, який призначається з місяця звернення без кінцевої дати її припинення. Тому допомога має й надалі виплачуватися усім внутрішнім переселенцям, без виключення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8500 гривень за "закриті" очі: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах

Раніше ми писали про те, що субсидій не отримають: українцям назвали умову, за якої пільги неможливі