З 1 січня в Україні мали зрости тарифи на водопостачання та водовідведення, втім, це рішення Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала. Про це інформує видання "Укрінформ".

З нового року українці мали платити за воду та каналізацію за новими тарифами. Проте, 30 грудня на засіданні НКРЕКП ухвалили рішення скасувати подорожчання.

Вода з крана. Фото: скрін youtube
Вода з крана. Фото: скрін youtube

Під час оформлення рішення з цього питання з'ясувалося, що у зв'язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які були запропоновані для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному, відповідно голосували за різні проєкти. Крім цього, запропоноване рішення суттєво відрізняється від оприлюдненого на сайті проєкту, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський

Водопостачання, скріншот відео
Водопостачання, скріншот відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зазначається, що проєкти рішень щодо підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення відправлені на доопрацювання.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на газ для населення підвищать: що побачать українці у квитанціях за комуналку вже незабаром.

Також наш портал інформував, платіжки стануть більшими, а гаманці тоншими: українців попередили про зростання тарифів на воду.

Крім того, наш портал повідомляв, що в Україні не масово перевірятимуть переселенців, але нюанси є: у яких випадках ВПО можуть позбавити виплат.