Для наших читачів, які задаються питанням щодо додаткових "бонусів" до пенсійних виплат, є важливі новини. Згідно з рішенням українського уряду, яке було прийнято ще 2021 року, військовим пенсіонерам передбачено доплату до звичайних виплат. Саме тому ця категорія громадян отримує більше грошей.

Про це стало відомо завдяки повідомленню "Соціальної інформаційної платформи".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Проте в деяких випадках військові пенсіонери можуть залишитися без так званого збільшення. Згідно з документом, який офіційно ухвалив Кабінет міністрів України, доплата враховується за подальших підвищення розміру пенсій. Тобто вона не виплачується, якщо розмір пенсії після перерахунку збільшився більше ніж на суму доплати.

Варто також розповісти, що у 2023 році в Україні знову збільшиться розмір страхового стажу, який потрібний для виходу на пенсію. У зв'язку із цим деякі громадяни ризикують не вийти на заслужений відпочинок у 60 років. Втім є категорії українців, які можуть претендувати на подвійний стаж.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До речі, 2023 року мінімальний страховий стаж для жінок та чоловіків становить 30 років. Надалі необхідна тривалість стажу зростатиме на один рік, поки 2028-го не досягне 35 років.

Нагадаємо, будемо їсти одні апельсини: які фрукти подешевшали у супермаркетах, а на які ціна злетіла за хмари.

Раніше повідомлялося, отримати пенсію на все: як зберегти страховий стаж за тимчасової втрати роботи.

Також, провести платежі за відсутності інтернету: ПриватБанк розповів, як зробити майже неможливе.