З 1 січня 2023 року Національний Банк України вилучатиме з обігу паперові банкноти 5,10,20 та 100 гривень зразка 2003-2007 років.

НБУ планує поступово їх замінити на оновлені грошові знаки. Замість них в обіг надійдуть оновлені банкноти та обігові монети, а саме: обігові монети номіналами 5 та 10 грн зразка 2018 року, банкноти номіналами 20 та 100 грн нового покоління. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Інфографіка НБУ
Інфографіка НБУ

Вони залишаються дійсними платіжними засобами. Громадяни зможуть продовжувати ними розраховуватися без обмежень, їх не потрібно буде спеціально обмінювати.

Головна мета такого рішення – підвищення якості готівки в обігу, поліпшення готівкових розрахунків та їхньої зручності для населення, – кажуть у регуляторі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

З початку наступного року НБУ спільно з банками розпочне поступове вилучення з готівкового обігу старих банкнот.

Рішення про початок поступової заміни в обігу з 2023 року банкнот цих номіналів було ухвалене постановою Національного банку від 4 жовтня. Також в Україні більше не виготовляють монети номіналом 1, 2, 5 та 25 коп, а також банкноти номіналом 1, 2, 5 та 10 грн.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні створили спільну мережу банків power banking: що стало доступним для українців.

Як повідомляв "Знай.ua" робота банків України у Новий рік та Різдво: графік у святкові дні.

Також "Знай.ua" інформував, в уряді вигадали оригінальний спосіб підняти пенсії українцям: родичі та знайомі в поміч.