Попереду Новий рік та Різдво, але влада на тлі війни вирішила скасувати офіційні святкові вихідні для українців. Нацбанк опублікував графік роботи.

Українці цього року не відпочиватимуть, тільки хіба приватні підприємства можуть піти на поступки, а ось державні установи продовжать працювати.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Пресслужба Національного банку показала оновлений графік роботи у період новорічних свят.

  • 30 грудня 2022 року система електронних платежів (СЕП) працюватиме до 24:00. У звичайному режимі: валютний ринок України, депозитарій Національного банку та Національний банк під час здійснення депозитарної діяльності депозитарної установи (далі – депозитарій НБУ), а також інші системи Національного банку.
  • 31 грудня 2022 банківський день у СЕП починається 2 січня 2023 року. Міжбанківські платіжні операції через СЕП можна буде провести до 15.00 датою банківського дня 2 січня 2023 року. Важливо: Національний банк не здійснює валютних інтервенцій на валютному ринку України;
  • 31 грудня 2022 року та 1 січня 2023 року учасники СЕП самостійно приймають рішення про дату та час початку роботи у СЕП – відповідно до власних потреб та потреб своїх клієнтів.

Нацбанк, зима - фото Знай.ua
Нацбанк, зима - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Банки також залишають за собою право самостійно приймати рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти з урахуванням роботи СЕП. Варто відзначити, що готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі, але операційний день депозитарію НБУ в ці дні не починається.

  • 1 січня 2023 року приймання початкових платежів у СЕП починається о 9.00. Міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюються датою банківського дня 2 січня 2023 року;
  • 2 січня 2023 року банківська система України, валютний ринок України, СЕП, депозитарій НБУ працюють у звичайному режимі;
  • 7, 8 січня 2023 року міжбанківські платіжні операції через СЕП здійснюються датою банківського дня 9 січня 2023 року.

У новорічні свята банкомати мають безперебійно працювати та обслуговувати клієнтів, банки подбають про підкріплення готівкою різних номіналів.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що субсидію можна отримати набагато простіше: у ПФУ підказали, як це зробити швидко

Як повідомляв Знай.ua, бути дефіциту палива чи не бути? Експерт розставив усі крапки над "і"