Економіка України переживає складні часи, а основна частина держбюджету йде на армію, тому про суттєве підвищення пенсій не може бути й мови. Втім, в уряді розробили законопроєкт, який дозволяє рідним чи знайомим сплатити кілька років чи місяців пенсійного стажу людині передпенсійного віку. Про це заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв'ю korrespondent.

Новий законопроєкт спрямований на допомогу громадянам передпенсійного віку, які через повномасштабну війну або інші причини залишилися без роботи і не можуть заробляти стаж.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Це може зробити будь-хто, хто має кошти і може зробити ці внески. Вони також зарахуються і людина буде з повноцінною пенсією", - зазначила чиновниця.

Допомогти з пенсією можуть не лише родичі чи знайомі, а й будь-хто. Надати підтримку можна і людям із маленькими пенсіями.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Будь-які меценати, від родичів до сусідів та знайомих, можуть допомогти їм через договір. 70% від внесеного внеску піде адресно конкретній людині, а 30%, задля того, щоб не було зловживань, підуть загалом у систему для підтримки сьогоднішніх пенсіонерів", – пояснила міністр.

Раніше портал Знай повідомляв, що українцям підняли пенсії, але в щасливчиках виявилися не всі: хто отримає підвищені виплати в грудні.

Також наш портал інформував субсидії по-новому: у ПФУ розповіли, кому потрібно подати документи на переоформлення пільги.

Крім того, ми писали, у НБУ попередили про чергове зростання цін на продукти, і виною знову відключення світла.