В Україні під кінець 2022 року через планові відключення електрики люди стали активніше використовувати дизельні та бензинові генератори струму. Однак у ситуації, коли ціни на бензин захмарні і взагалі паливо може стати дефіцитом, наші люди вигадали новий спосіб - встановлювати на генератори ГБО (газобалонне обладнання, так, як в авто). Наразі є генератори, які працюють на зрідженому газі.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Генератор на ГБО, скріншот: YouTube
Генератор на ГБО, скріншот: YouTube

Так, послуги із встановлення ГБО на бензиновий генератор пропонують СТО. Для цього використовуються заводські газові карбюратори чи автомобільні компоненти. Останнім часом стали частіше використовувати автомобільні компоненти, оскільки заводські газові карбюратори помітно подорожчали.

Стверджується, що генератори працюють на зниженому газі так само, як у бензині. Більше того, на газі генераторам працюватиме безпечніше.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Зазвичай бензинові генератори встановлюють ГПВ першого покоління. Цього цілком достатньо. Для роботи підходить побутовий пропановий балон (його об'єм становить 29 літрів).

Генератор, скріншот: Facebook
Генератор, скріншот: Facebook

Але встановлення ГБО на генератор не означає, що він тепер може працювати лише на зниженому газі. Ні. Цей пристрій може працювати на бензині. Користувач сам вибирає, який вид палива використати.

Скільки коштує установка ГБО на бензиновий генератор?

Це залежить від конкретного міста, регіону та інших факторів. У середньому – 9-12 тисяч гривень. Диверсифікація бензинового генератора може стати в нагоді у разі подальшого подорожчання бензину або нової паливної кризи в Україні.

Нагадаємо, на Україну чекає наплив іноземців, зростання цін на нерухомість і новий лідер: астролог передбачила, яким буде 2023 рік.

Раніше повідомлялося, вартість пального в Україні у 2023 році: що впливатиме на ціноутворення.

Також, як залишатися зі світлом триваліший час: українцям пояснили тонкі нюанси.