Витрати українців на мобільний зв'язок зростатимуть, оскільки деякі оператори планують підвищувати тарифи, а дехто вже підняв вартість послуг. Чим це обумовлено, повідомляє видання zn.ua.

Мобільні оператори визнають, що подальше зростання тарифів без покращення якості загрожує невдоволенням клієнтів, втім, цей крок є необхідністю для відновлення мереж після атак та пограбування російськими окупантами.

Стільниковий зв'язок. Фото: Youtube
Стільниковий зв'язок. Фото: Youtube

Наприклад, у компанії lifecell заявили, що з початку повномасштабної війни отримала пошкодження та руйнування мережева інфраструктура та ремонтні бригади здійснили понад 60 тисяч виїздів. Водночас на звільнених територіях обладнання було знищено або розкрадено окупантами. Як тимчасове рішення компанія використовує обладнання Starlink, генератори та сонячні панелі.

Скрін, відео YouTube мобільний зв'язок
Скрін, відео YouTube мобільний зв'язок

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Vodafone поділилися, що непередбачені витрати, необхідні на відновлення мережі, вже перевищили 2 мільярди гривень і продовжують зростати. У зв'язку з відключеннями електрики компанія щодня витрачає близько 10 тонн палива, щоб забезпечити резервне харчування для мережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.