Голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус розповів, що буде із тарифами на комунальні послуги в Україні. Про це інформують "Вікна".

Андрій Герус нагадав, що зараз в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на опалення та газ, оскільки за ці послуги платіжки зазвичай найвищі. Водночас він наголошує, що тарифи на воду та водовідведення можуть змінитися.

Тарифи, скріншот: Youtube
Тарифи, скріншот: Youtube

"Наскільки мені відомо, зростання планують зробити істотно меншим за рівень інфляції, який є в Україні в 2022 році"

Чиновник зазначив, що зростання тарифів на воду є обґрунтованим кроком. Наприклад, водоканалам потрібні генератори для того, щоб приєднувати їх насоси та намагатися подавати воду, навіть коли електроенергії певний час немає. Також необхідно закуповувати реагенти для очищення води, що мають імпортне походження. Глава енергокомітету припустив, що підвищення тарифу може становити близько 20 гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Андрій Герус додав, що тарифи на електроенергію для населення з 1 січня збережуться на нинішньому рівні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Також наш портал інформував, українцям дописують зайві куби у платіжках за газ, у відомствах пояснили причину: перевірте зафіксовані обсяги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв українцям пояснили, як отримати субсидію навіть за наявності боргу за комуналку: два варіанти вирішення проблеми.