В ефірі телемарафону Герман Галущенко, міністр енергетики України розповів, чого чекати українцям від новорічної ночі.

За словами Галущенка, росіяни планують далі обстрілювати нашу енергосистему, тенденційно, вони прив'язуються до певних дат. Тому Новий рік - це одна з таких дат, в яку вони будуть намагатися максимально завдати шкоди енергосистемі.

Україна без світла, фото Знай.ua
Україна без світла, фото Знай.ua

Новий рік - одна з таких дат, у яку росіяни намагатимуться максимально завдати шкоди нашій енергосистемі", - міністр енергетики Галущенко.

На його думку, щось планувати дуже важко, ота складно щось говорити, враховуючи, що ніхто не розуміє обсяг такого можливого обстрілу. Та обсяг шкоди, який він завдасть енергосистемі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він додав, що є велика надія на роботу ЗСУ. Насправді з останніх статистичних даних, відсоток збиття і захисту об'єктів енергетичної енергоструктури досить високий. Також він висловився за те, що навіть якщо будуть влучання, їх швидко вдасться відновити.

Міністр енергетики Герман Геращенко. Фото: Yоutube
Міністр енергетики Герман Геращенко. Фото: Yоutube

З останніх обстрілів видно, що рівень захисту наших об'єктів досить високий, що дає нам віру в те, що навіть якщо будуть потрапляння, ми швидко їх відновлюватимемо, - додав міністр.

Нагадаємо, ми писали, що українцям пообіцяли найсучаснішу енергосистему у світі: але скільки цього чекати.

Як повідомляв "Знай.ua", платіжки стануть більшими, а гаманці тоншими: українців попередили про зростання тарифів на воду.

Також "Знай.ua" інформував, як залишатися зі світлом триваліший час: українцям пояснили тонкі нюанси.